Новости

Сезонски вработувања преку пилот мерката MDWA

Сезонски вработувања преку пилот мерката MDWA Пилот мерката „Да ја направиме пријавената работа привлечна за работодавачите и работниците“ – MDWA освен на вработувањето на персонал

Повеќе

Меѓународен саем за туризам Белград 2022

23ти- 27ми март 2022 – Учество на Меѓународниот саем за туризам во Белград, Србија Оваа година, по традиција, ХОТАМ учествуваше на Меѓународниот саем за туризам

Повеќе

Повик за искажување на интерес на обучувачи за работни вештини

Почитувани, Согласно договорот за имплементацијата на пилот мерката „Да ја направиме пријавената работа привлечна за работодавачите и работниците“, во рамките на проектот „Платформа за вработување

Повеќе

Меморандум за соработка со Врњачка Бања

24. Март, 2022 – Потпишан Меморандум за соработка помеѓу ХОТАМ и Кластерот на туристичкото стопанство на Врњачка Бања. За време на првиот ден од Меѓународниот

Повеќе

Директен лет Скопје – Софија

11-ти февруари, 2022 – Претставници на ХОТАМ беа дел од настанот по повот поставувањето на авио-линијата Скопје – Софија.  Првиот лет од Софија слета во

Повеќе

Презентација на пилот мерката Да ја направиме пријавената работа привлечна за работниците и работодавачите

2-ри февруари, 2022 – Презентација на пилот мерката „Да ја направиме пријавената работа привлечна за работодавачите и работниците“ се одржа во Хотел Дрим Струга. На

Повеќе

Се одржа првата средба на претставници на ХОТАМ со градоначалникот на Општина Охрид Г-дин Кирил Пецаков

На 03.12.2021 година во Хотел Гранит Охрид се одржа првата средба на претставници на ХОТАМ со градоначалникот на Општина Охрид Г-дин Кирил Пецаков. Оваа првична

Повеќе

Хотел Метропол Охрид се одржа средба на управниот и надзорниот одбор на ХОТАМ 

На 20.10.2021 година во Хотел Метропол Охрид се одржа средба на управниот и надзорниот одбор на ХОТАМ на која се донесе одлука да се прати барање

Повеќе

Хотел Дрим Струга се одржа „деловен појадок“ во организација на ОРМ

На 14.10.2021 година во Хотел Дрим Струга се одржа „деловен појадок“ во организација на ОРМ со претставници на ХОТАМ со цел размена на мислења и идеи

Повеќе

Македонска вечер за туроператори и други бизниси од Полска

На 26.06.2021 година во расторан Кепенци (Хотел Дрим) се одржа Македонска вечер за група од 40 претставници на туроператори и други бизниси од Полска во

Повеќе