За охридско-струшкиот регион

Охридски-струшкиот регион е популарна туристичка дестинација лоцирана во југозападниот дел на Северна Македонија. Во 1980 година, Охридскиот регион е прогласен за светско наследство на УНЕСКО поради неговото непроценливо културно и историско богатство.

Новости

Меѓународен саем за туризам Белград 2022

23ти- 27ми март 2022 – Учество на Меѓународниот саем за туризам во Белград, Србија Оваа година, по традиција, ХОТАМ учествуваше на Меѓународниот саем за туризам

Повеќе

Повик за искажување на интерес на обучувачи за работни вештини

Почитувани, Согласно договорот за имплементацијата на пилот мерката „Да ја направиме пријавената работа привлечна за работодавачите и работниците“, во рамките на проектот „Платформа за вработување

Повеќе

Меморандум за соработка со Врњачка Бања

24. Март, 2022 – Потпишан Меморандум за соработка помеѓу ХОТАМ и Кластерот на туристичкото стопанство на Врњачка Бања. За време на првиот ден од Меѓународниот

Повеќе

Хотелски локации

Денес, изборот на туристичко сместување што соодветно одговара на сечиј вкус и буџет е многу разновиден.

Од приватно сместување и B&B хотели, до врвот на пазарот со многу хотели, охридско-струшкиот регион е богат со различни избори кои ќе одговараат на сите ваши потреби.

Хотелите во регионот на Охрид и Струга се популарни меѓу туристите кои патуваат со своите семејства, пријателите, трагачите по авантури или само луѓето кои бараат добра релаксација и добро поминат одмор.

Хотелите на нашата листа се со 3, 4 и 5 ѕвезди и нудат соби и оброци, многу удобности и се разбира, соби со прекрасен поглед на езеро и планина.

Истражете повеќе за списокот подолу.