Lajme

ХОТАМ се вклучи во проектот ПронајдиМе

Медиумите, хотелите, рестораните, банките, такси-превозниците, градскиот сообраќај, од денеска сите тие може да се вклучат во акција за пронаоѓање исчезнати лица, откако проработе системот „Најди

Read more

Сезонски вработувања преку пилот мерката MDWA

Сезонски вработувања преку пилот мерката MDWA Пилот мерката „Да ја направиме пријавената работа привлечна за работодавачите и работниците“ – MDWA освен на вработувањето на персонал

Read more

International Tourism Fair Belgrade 2022

March 23rd – 27th – Participation at the International Tourism Fair in Belgrade, Serbia. This year HOTAM traditionally participated at the International Tourism Fair in

Read more

Повик за искажување на интерес на обучувачи за работни вештини

Почитувани, Согласно договорот за имплементацијата на пилот мерката „Да ја направиме пријавената работа привлечна за работодавачите и работниците“, во рамките на проектот „Платформа за вработување

Read more

Cooperation Agreement with the Tourism cluster Vrnjacka Banja

March 24th, 2022 – Cooperation agreement between HOTAM and the Tourism businesses cluster Vrnjacka Banja. During the first day of the International Tourism Fair in

Read more

Sofia – Skopje direct flight

February 11th, 2022 – Representatives of HOTAM attended the event for the establishment of the airline Skopje – Sofia. The first flight from Sofia landed

Read more

Presentation of the pilot measure MDWA

February 2nd, 2022 – A presentation of the pilot measure “Making declared work attractive for employers and the employees was held in Hotel Drim Struga.

Read more

Хотел Метропол Охрид се одржа средба на управниот и надзорниот одбор на ХОТАМ 

На 20.10.2021 година во Хотел Метропол Охрид се одржа средба на управниот и надзорниот одбор на ХОТАМ на која се донесе одлука да се прати барање

Read more

Хотел Дрим Струга се одржа „деловен појадок“ во организација на ОРМ

На 14.10.2021 година во Хотел Дрим Струга се одржа „деловен појадок“ во организација на ОРМ со претставници на ХОТАМ со цел размена на мислења и идеи

Read more

Македонска вечер за туроператори и други бизниси од Полска

На 26.06.2021 година во расторан Кепенци (Хотел Дрим) се одржа Македонска вечер за група од 40 претставници на туроператори и други бизниси од Полска во

Read more